Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 

Nagrada za najbolj izstopajoč slovenski dosežek v zunanjem oglaševanju

Europlakat Slovenija je 1. 2. 2024 v SNG Opera in balet Ljubljana podelil nagrade OUTSTANDING 2023 za najbolj izstopajoče slovenske dosežke v zunanjem oglaševanju v lanskem letu. Med zmagovalce v kategoriji »Obveščanje in ozaveščanje« je bil razglašen tudi digitalni plakat »Proglas v gibanju – čas je za novo perspektivo«, ki je nastal pri skupnem projektu UL ALUO, FF, Mladine Proglasa in Europlakata Slovenija. Iskrene čestitke vsem sodelujočim, še posebej avtorjema, študentu filozofije na FF Žanu Severju in študentu grafičnega oblikovanja na ALUO Žigi Vavričuku. Mentorji: prof. Boštjan Botas Kenda (UL ALUO), prof. dr. Janko Lozar Mrevlje (UL FF), doc. Emil Kozole (UL FF) in Robert Botteri (Mladina).
 

Zimska šola slovenskega jezika

Od 22. 1. do 2. 2. 2024 je na FF v organizaciji CSDTJ potekala že 30. Zimska šola slovenskega jezika. Tečaja slovenščine se je udeležilo 53 udeležencev iz 27 različnih držav. 38 udeležencev se je odločilo, da bodo prišli na tečaj v Ljubljano, 15 udeležencev pa se je odločilo za pouk na daljavo, preko Zooma. Poleg učenja v razredu so se tečajniki udeleževali tudi spremljevalnega programa. Tisti v živo so si lahko ogledali Ljubljano, šli v opero, obiskali Slovenski šolski muzej in si ogledali Ljubljanski grad. Udeleženci na spletu pa so dodatne aktivnosti spremljali v obliki video vsebin. Ponudili so jim vodeni ogled Ljubljane in Ptuja, ogled Slamnikarskega muzeja z delavnico pletenja kit ter ogled slovenskega filma Kaj pa Ester. Poleg Zimske šole je konec januarja in začetek februarja na FF potekal tudi Intenzivni tečaj slovenščine za študente Erasmus+. Udeležilo se ga je 25 študentov iz 10 držav, ki bodo v spomladanskem semestru na izmenjavi v Sloveniji.

Več

 
Otvoritev razstave Nika Sladiča

2. 2. 2024 smo v Galeriji Peti štuk otvorili razstavo fotografij na platnu Nika Sladiča z naslovom Valobran. Razstavo fotografij školjk, rakov in različnih mikroorganizmov, ki so se naselili na betonske kvadre nekdanjega valobrana, si lahko ogledate še do 1. 3. 2024. Lepo vabljeni!

Foto: Emil Božnar

 
DOGODKI
Razstava: Moč in nemoč spomenikov

Na Oddelku za zgodovino FF je od 7. do 29. 2. 2024 na ogled razstava Moč in nemoč spomenikov, ki predstavlja stanje spomenikov, posvečenih NOB, na nekdanjem prostoru SFRJ.

Vabljeni k ogledu.

 
Predstavitev zbornika Študentska sociološka misel
 
Študentsko sociološko društvo Sociopatija bo 20. 2. 2024 izdalo zbornik z naslovom Študentska sociološka misel. Izhajajoča številka je bila tokrat v prvi vrsti namenjena spodbudi študentom in študentkam sociologije k pisanju in razvoju lastne sociološke misli. S tem je bil avtoricam in avtorjem omogočen sproščen vsebinski format, ki je odprl prostor širšemu raziskovalnemu polju. V zborniku je tako med drugim mogoče zaslediti članke, ki se dotikajo tudi področij antropologije in politologije. Ob izdaji zbornika Sociopatija vabi na vsebinsko predstavitev, krajšo diskusijo in druženje. Dogodek bo potekal 20. 2. 2024 ob 18. uri (Modra soba).
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
30. Zimska šola slovenskega jezika (30. Zimska šola slovenskega jezika v organizaciji CSDTJ, Radio Slovenija 1, 2. 2. 2024)
 
DZ potrdil vladno novelo zakona o osnovni šoli (izjavi izr. prof. dr. Damijana Štefanca, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF, in zasl. prof. dr. Ljubice Marjanovič Umek, Oddelek za psihologijo FF, Radio Slovenija 1, 3. 2. 2024)
Pozaba fašizma, izkrivljanje zgodovine (izjava prof. dr. Marte Verginella, Oddelek za zgodovino FF, TV Slovenija 1, Tednik, 5. 2. 2024)
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si