Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 

Novosti Znanstvene založbe FF

- Uršula Lipovec Čebron, Sara Pistotnik (ur.): Kovidna krajina: ranljivosti v času pandemije (Zupaničeva knjižnica)

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige ZUL.

- Lidija Rezoničnik (ur.): Vojeslav Molè: umetnostni zgodovinar, pesnik in kulturni posrednik

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.

Več

Vabilo k sodelovanju na 60. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture

CSDTJ vabi k sodelovanju na 60. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture. Tema Seminarja, ki bo letos potekal od 1. do 12. 7., je Podoba v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi.
Udeleženci so tuji slovenistični strokovnjaki in študentje, program je sestavljen iz intenzivnih lektoratov, predavanj, delavnic in spremljevalnih strokovnih ter kulturnih prireditev (spletna stran). Ponujajo tri predavateljska mesta v seriji Parada mladih. Če vas sodelovanje zanima, do 25. 2. 2024 na naslov damjan.huber@ff.uni-lj.si pošljete naslov in povzetek svojega predavanja ter kratko samopredstavitev. O izboru vas bodo obvestili do 1. 3. 2024

Več

 
DOGODKI
Razstava Nika Sladiča Valobran

Vabljeni na otvoritev razstave fotografij na platnu Nika Sladiča z naslovom Valobran, ki bo danes, 2. 2. 2024, ob 14. uri v 5. nadstr. FF. Niko Sladič je po poklicu diplomirani organizator upravnega dela. Osnovno fotografsko znanje je pridobil v temnici Centra za estetsko vzgojo in Gorenjskega muzeja v Kranju. Od leta 2001 je član Fotografskega društva Janez Puhar Kranj. Kot avtor in žirant je sodeloval na številnih domačih in tujih fotografskih natečajih. Mednarodna zveza za fotografsko umetnost FIAP ga je leta 2008 nagradila za trud in delo na področju fotografske umetnosti ter za izjemne zasluge z nazivom AFIAP (Artiste FIAP), leta 2010 pa še s častnim nazivom EFIAP (Excellence FIAP). Leta 2010 mu je Fotografska zveza Slovenije podelila naziv mojster fotografije. Razstava bo na ogled do 1. 3. 2024.

Več

 
De-afrikanizacija in re-evropeizacija Libije: politična ekonomija, NATO, imperializem in uničenje Globalnega juga
 
Študentsko društvo Iskra vabi na predavanje z naslovom De-afrikanizacija in re-evropeizacija Libije: politična ekonomija NATO, imperializem in uničenje Globalnega juga, ki bo v sredo, 7. 2. 2024, ob 18. uri (pred. 2). Predavanje bo potekalo v angleščini. Leto 2011 je bilo za Libijo prelomno leto, katerega posledice so bile strmoglavljenje starega režima. Predavanje Essama Elkorghlija se bo osredotočalo na analize lokalnih političnih odločitev in njihove povezanosti s širšimi geopolitičnimi ambicijami ter dinamikami – onkraj trditev o kršitvah človekovih pravic, neoliberalizmu in brezposelnosti mladih – kot dejavnikih, ki so privedli do intervencije NATO v Libiji leta 2011. Sledila bo analiza sodobnega imperializma v trenutni globalni konjunkturi (oslabela hegemonija ZDA, vzpon multipolarnosti in blokov moči) ter kaj to pomeni za progresivna gibanja na Globalnem jugu (in morebitne transnacionalne zaveznike).

Več
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Od glasbene tovarne do umetniškega genija: opera v 19. stoletju (pogovor s prof. dr. Gregorjem Pompetom, Oddelek za muzikologijo FF, Prvi program Radia Slovenija, 26. 1. 2024)
 
Namera MOL-a za združitev vrtcev (Okrogla miza o reorganizaciji vrtcev v Mestni občini Ljubljana, Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF, TV Slovenija 1, Dnevnik, 29. 1. 2024)
 
Dobro jutro po japonsko (brezplačni tečaj japonščine, ki ga vodijo študentke Oddelka za azijske študije FF, Prvi program Radia Slovenija, 30. 1. 2024)
 

Strokovni posvet: Glasbo se učim, z glasbo živim v organizaciji Oddelka za muzikologijo FF (29. 1. 2024)  

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si