Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 
Informativni dnevi na FF

16. in 17. 2. 2024 so na FF potekali informativni dnevi. Ocenjujemo, da nas je na informativnih dnevih obiskalo okoli 3000 dijakinj in dijakov. Največ zanimanja je bilo izraženega za študijski program Psihologija, prav tako za študijski program Azijske študije oz. njegove smeri (Japonologija, Koreanistika, Sinologija). V Referatu za dodiplomski študij so pripravili splošne informacije glede prijave in vpisa, za študente s posebnimi potrebami pa so študenti tutorji pripravili posebno srečanje, kjer so predstavili možnost pridobitve statusa in prilagoditve, ki so študentom na podlagi prošnje odobrene med študijem.
 
Športni dan za zaposlene na FF

15. 2. 2024 je potekal zimski športni dan zaposlenih na FF. 43 udeleženk in udeležencev športnega dne se je odpravilo na pohod v Tamar in prijeten dan zaključilo s kosilom v bližnji restavraciji.
 
Sprejem za tuje študentke in študente na izmenjavi

Na FF bomo v letnem semestru gostili preko 120 študentk in študentov, ki so prišli na izmenjavo. Zanje smo 15. 2. 2024 pripravili informativno srečanje Welcome Day. Študentke in študente je pozdravila prodekanja izr. prof. dr. Irena Samide, predstavili smo jim fakulteto ter jih seznanili s storitvami, povezanimi s študentskim življenjem v Ljubljani, študijskim procesom in dejavnostmi, ki bodo tekom leta zanje organizirane. Na dogodku so sodelovali tudi tutorke in tutorji za tuje študentke in študente, ki se jim za vso pomoč zahvaljujemo. Vsem študentkam in študentom želimo uspešno izmenjavo ter dober začetek študijskega leta.
 
Novosti Znanstvene založbe FF

- Tine Germ: Ikonografija živalskih emblemov v Spominski knjigi ljubljanske plemiške družbe sv. Dizma

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige ZUL.

- Maja Malec, Marko Uršič (ur.): Vzdržati različnost: filozofske razprave o mnogih svetovih

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.

- Ars & Humanitas: letn. 17, št. 2 (2023): Quo vadis archaeologia?

Do revije lahko prosto dostopate na portalu Revije ZUL.

Več

 
DOGODKI
Teden odprtih vrat predavalnic FF

Med 26. 2. in 1. 3. 2024 bo potekal Teden odprtih vrat predavalnic FF. Dijakinje in dijaki višjih letnikov se lahko izbranim predavanjem priključijo v živo ali preko spletne aplikacije Zoom (odvisno od predavanja). Seznam predavanj po oddelkih je objavljen na tej povezavi.
 
Pogovor s pesnico in pisateljico Giocondo Belli ter otvoritev razstave Intija Ocóna Jaz sem s tabo, moja Nikaragva!

Oddelek za romanske jezike in književnosti FF v sodelovanju s festivalom Dedica in založbo Thesis (Pordenone, Italija) vabi na otvoritev fotografske razstave Intija Ocóna Jaz sem s tabo, moja Nikaragva! / ¡Yo estoy con vos, mi Nicaragua!, ki bo v torek, 27. 2. 2024, ob 11. uri v avli FF. Razstava bo na ogled do 15. 3. 2024. Otvoritvi bo ob 11.30 v predavalnici 13 sledil pogovor s pesnico in pisateljico Giocondo Belli, ki ga bo moderirala lekt. Urša Geršak. Pogovor bo potekal v španščini.

Več
Razstava Vida Svetine: Občutki in drugi ekstremni športi

Lepo vabljeni na otvoritev razstave Vida Svetine z naslovom Občutki in drugi ekstremni športi / Feelings and other extreme sports, ki bo v petek, 1. 3. 2024, v Galeriji Peti štuk na FF.

Več
PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Informativni dnevi (izjava prodekana FF izr. prof. dr. Saše Jeršeta, TV Slovenija 1, Dnevnik, 16. 2. 2024)
 
Drvimo v katastrofo: pedagoškega kadra je vse manj (izjava dekanje FF prof. dr. Mojce Schlamberger Brezar, Dnevnik, 17. 2. 2024)
 
Svetovni dan materinščine (v oddaji sodeloval prof. dr. Hotimir Tivadar, Oddelek za slovenistiko FF, Tv Slovenija 1, Dobro jutro, 21. 2. 2024)
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si