Če se vam to sporočilo ne pokaže pravilno, ga poglejte v brskalniku
 

Novosti Znanstvene založbe FF

- Vito Hazler: Dediščina spomenikov prve svetovne vojne: vojaška pokopališča, kapelice, spomeniki in spominska znamenja

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF. Do nje lahko prosto dostopate na portalu E-knjige ZUL.

- Mojca Stritar Kučuk, Staša Pisek in Helena Šter: Slovenščina 1+: Besedila in besedišče za južnoslovanske govorce slovenščine kot drugega jezika 1.2 (Učbeniki CSDTJ)

Publikacija je na voljo v Knjigarni FF.

Več

 

DOGODKI
Pesniško razkošje pred koncem semestra in sveta, Literarni maraton študentk in študentov programa Kreativno pisanje – poezija

FF, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo ter Mednarodna pisarna FF prisrčno vabijo na umetniški praznik FF Pesniško razkošje pred koncem semestra in sveta / Poetic splendour for the end of the semester and before the end of the world, Literarni maraton študentk in študentov programa Kreativno pisanje – poezija & Creative writing – international pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka ter pesnic in pesnikov, pisateljic in pisateljev Vinka Mӧderndorferja, Monike Žagar, Katarine Marinčič, Miha Pintariča, Dušana Šarotarja, Gabriele Babnik, Ane Pepelnik, Pie Prezelj, Laure Repovš, Lucije Mirkac, Katje Gornik, Olivere Cikuša, Zale Đurić in Borisa A. Novaka. Dogodek moderirata Boris A. Novak in Tajda Liplin Šerbetar. Vabljeni na dogodek danes, 19. 1. 2024, ob 18. uri (pred. 34).

Več

 

Mednarodna konferenca: Etične dileme pri etnografskem terenskem raziskovanju

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF vabi na mednarodno konferenco Etične dileme pri etnografskem terenskem raziskovanju, ki bo potekala v četrtek, 25. 1. 2024, v pred. P3 (Zavetiška 5) in preko Zooma. Konferenca bo v angleškem jeziku.

Več

 

Odprt študentski forum v okviru predmeta Epistemologija vsakdanjega življenja učne skupnosti Eutopia

Na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo FF bo v okviru predmeta Epistemologija vsakdanjega življenja učne skupnosti Eutopia potekal Odprt študentski forum. Dogodek bo potekal v petek, 26. 1. 2024, med 9.00 in 14.55 na tej povezavi. Program je dostopen tu.  Vabljene in vabljeni!
 

Okrogla miza o reorganizaciji vrtcev v Mestni občini Ljubljana

Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF vabi na okroglo mizo na temo reorganizacije vrtcev v Mestni občini Ljubljana, ki bo potekala v ponedeljek, 29. 1. 2024, ob 13. uri (Modra soba). Na okrogli mizi, ki jo oddelek organizira v sodelovanju s Slovenskim društvom pedagogov in Zvezo društev pedagoških delavcev Slovenije, bodo mnenja soočili predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Mestne občine Ljubljana, Zavoda RS za šolstvo, ljubljanskih vrtcev, strokovnjakov za predšolsko vzgojo in staršev. Prijave na dogodek niso potrebne.
 

PREGLED MEDIJSKIH OBJAV
Na fakultetnem intranetu lahko na zavihku FF v medijih prebirate prispevke v medijih, v katerih sodelujejo zaposleni na FF. Izpostavljamo nekaj objav. 
Zgodovina slovenskega literarnega prevoda (pogovor s prof. dr. Nike Kocijančič Pokorn, Oddelek za prevajalstvo FF (v angleškem jeziku), Radio DGT – Radio Lingvistica, 15. 1. 2024)
 
Humanistika je tista, ki premišljuje o smereh razvoja družbe. Zato je ključna. (izjava dekanje FF prof. dr. Mojce Schlamberger Brezar, Dnevnik, 18. 1. 2024)
 
Humanistika ima smisel! (predstavitev FF, Dnevnik, 18. 1. 2024)
 
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Filozofska fakulteta UL
Aškerčeva 2
1000 Ljubljana

info@ff.uni-lj.si
www.ff.uni-lj.si